Morsdag!

Idag är det alla mammors dag!! Och jag är en mamma!!! Det var jag ju innan med, åt Emmi!!! Förra året, fick jag en JÄTTEfin sjal av Emmi i morsdags present!!! Jag fick ju köpa den själv, men för hennes sparade veckopengar ;) I år har jag inte varit över på ön ännu, så det har varit lite snålt iår...men jag får alltid fina saker, så jag är nöjd ändå.

Idag hade vi bestämt oss ut för en promenad, för att det regnade inte...vi hann till "bygget" där Thomas och Polly satt och höll på med sina datorer, precis innan ösregnet kom. Så vi blev fast där ett tag. (bättre än under ett träd med färstingbett)
Där satt de och gottade sig med chips och andra godsaker!!!När vi kom hem sen, hade Louise fått paket i brevlådan, av vår andra granne :) Hon blev jättenöjd!!!Resten av dagen har vi vilat, myst och kollat på film!!Och nu har vi bytt om för kvällen, Emmi har vågat sig närmare, vilket är trevligt!! Men hon håller sig fortfarande på sin kant. (och det är jag tacksam över)
Imorgon ska vi in till BVC, ska bli intressant att se hur mycket hon har gått upp på en vecka till!!!
Och GRATTIS till lille Milbert som kom igår kväll!! :) Nu får Louise en kompis i Hjuvik som vi får hälsa på i sommar :)


Fästingbett och ösregn!!

Idag var vi ute på cross country färd igen :) Denna gången var Faster Malle med oss och vi promenerade i två timmar!! Jätteskönt, utom när vi hade kommit halva vägen och var framme vid backudden, så kom det ett fruktansvärt ösregn!! Så vi fick ställa oss under ett jättestort träd för att få lite regn-lä, och snabbt få på regnskyddet på vagnen.

Medans vi stod där, kröp de små äckliga varelserna upp på mina fötter (jag antar att det var då det hände) Jag var ju barfota i mina remsandaler och nu, hemma märker jag att jag har två (små) fästingar på mina fötter!!

OTÄCKT! Jag brukar ta fästingar på katten, men jag kan INTE ta bort dom på mig själv.... Tycker att det kryper i   hela kroppen!!!
Så jag väntar på Thomas. Han är nere i affären för att handla hem fredagsmys i massor!!! Det är ju "så ska det låta" ikväll och fredag :) Då måste man ju ha gotta!!!

Medans vi väntar så myser vi lite :) Hon sov ju som en stock i vagnen... Ju mer sten och ojämnheter i marken, desto bättre sover hon!!

-over and out-


Premiär åk!!

Igår var det den stora premiär-åkar-dagen av Louises Rolls Royce!! Hon var lite skeptisk till det i början och vägrade ha mössa på. Kläderna knölade sig och ingenting var bra!!

Men när vi väl rullade iväg somnade hon och sov som en björn :) Fredrika var med oss och vi promenerade i 1,5 timme. Fast sakta...plus att vi blev stoppade ett x antal gånger...Jättetrevligt!!
Det var jätteskönt för oss båda att få komma ut i friska luften ett tag.Idag har vi latat oss inne...men imorgon blir det prommis igen, även om man är jättetrött som jag har varit idag så är det skönt efteråt när man är hemma efter promenaden igen, då kan man vila sig en stund...
Det är fortfarande svårt att bara koppla av, känns som att jag hela tiden har en tid att passa, det har jag ju inte mer än efter var 3-4:e timma, då det vankas amning!!
Jag är nog bara övertrött, det är konstigt att man har krafter trots att man sover så "hattigt"

That´s the power of becoming a mom!! :)

Namnet är bestämt!!

Nu har vi beslutat oss för att vår lilla "Elmo" ska heta, Louise Beatrice Jensen.

Det har inte varit ett lätt beslut, hon ska ju faktiskt bära sitt namn i resten av sitt liv. Och förhoppningsvis inte hata det, bli mobbad i skolan av det, familjen tycka att det är för krångligt att uttala, och även kännas igenomtänkt.

Vi tycker att det passar henne bra!

Igår hade mamma bokat resan hit, så idag ringde vi till pastoratet för att bestämma datum för dopet. Eftersom att min familj är här så kör vi dopet samtidigt tänkte vi. Men det var lättare sagt än gjort! Vi kunde välja på EN söndag klockan 19! Vad är det för tid??!!

Nej så de skulle försöka fixa fram en tidigare tid samma söndag, för man kan visst inte bli döpt någon annan veckodag.
Det är konstigt kan jag tycka, det är ju inte så att vi är troende kristna, men vi är ju ändå med i svenska kyrkan och man kan tycka att det borde vara lite lättare när man väl ska använda sig utav den. Men det är väl just det, straffet för att man inte springer ner tröskeln där borta.... jag vet inte!

Hoppas att det mojnar ute snart, för jag & Louise hade tänkt oss en tur med Rolls Roycen idag med Fredde. Det är soligt/molnigt men det blåser som sjutton. Och om man inte vill bjuda Louise på en hellikopterfärd så är det bäst att det lugnar ner sig lite.

Annars får vi stanna inne och MYSA!
Louises favvo ställning. När hon är lite out of reach och inget annat passar, så är detta ett säkert kort i alla lägen!! :)
Sova i egen säng. Och den nya bilen!

I 40 veckor har hon bott i min mage, under tiden på BB sov hon bredvid mig i min säng. Här hemma har hon fått sova mellan oss i sängen. Nu undrar man ju, när ska hon sova i egen säng?

Hon har testat egen säng, och det går jättebra i typ 30-40 min men sen är det kört. Är det som mamma säger, att nu kommer hon vilja ligga i vår säng mellan oss tills hon tar studenten och flyttar hemifrån?? If so, what shall i do?

Egen säng:  Känns ju jättemysigt!!

I våran säng:  Förstår inte skillnaden....
Men tryggheten finns ju där i och med våra dofter. För hennes säng står precis vid våran säng, så vi hade ändå varit i samma rum.

Men jag tycker ju att det är lite mysigt :) Så för min del får hon gärna sova kvar....Hon är ju bara drygt en vecka gammal!!!

Ett annat ställe där hon sov som en stock var ju i bilen. I den nya bilen, för i Bettan har hon aldrig åkt i. Det var lite svettigt för Thomas att få ihop bältet i barnstolen, men när vi satte stolen på sin plats och motorn startade så somnade hon som om hon satt i en vagga :) Nästan jag med!

Den nya bilen har en massa funktioner...jag har bara kört den vid ett tillfälle än så länge och det var då vi hade den hemma ett dygn på lån, för att få känna på den lite. Och vi båda var fast för den. Sveriges säkraste bil, känns tryggt nu när Louise är med oss.


Första BVC.

Innan LF, alltså Louise födelse, gick man på MVC för att kolla ens värden och mäta bebismagen, lyssna på hjärtljudet, som jag kan tycka lät som havets brus...

Nu efter LF går man hos BVC och första gången är besöket här hemma hos oss på Nygatan!! Känns bra att slippa åka någonstans nu, är ganska skönt faktiskt. Och samtidigt lite läskigt med att en främmande människa ska komma in i ens hem, och ta på mitt barn!!!

Men det gick kanonfint!! Och barnmorskan som kom var jättetrevlig. Inflyttad från Ö-vik, inte bara jag som har hamnat här :)

Louise hade gått upp 320g på en vecka!! Så nu väger hon 4020g och är väldigt frisk som äter & sover så som hon gör :) Det är jag tacksam över.


SSSSSnAAAAArk!


Baby-Blogg ??

Thomas tittade igenom bloggen imorse och tyckte att den hade gått från allt man kan veta om mig & Emmi till en babyblogg...

Jag antar att det lätt kan bli så när man får en baby :) Bloggen handlar ju om mig, och just nu är Louise väldigt stor i mitt liv :)

Jag menar, seee på henne :) Vem kan inte låta bli att blogga om en sån sötgris??!!!Dagens upptäckt:

Var när jag ställde mig på vågen och insåg att : När jag väntade "Elmo" vägde jag 75kg som mest. Och nu en vecka efter att Louise har kommit ut så står vågen på 65-66kg. Vad sjutton var det där inne?? Tegelstenar?? Tacksamt men jag har ändå inte riktigt fattat det :)

Dagens händelse:

Louise fick ett paket av grannen idag :) *gillar* Hon har fått en massa jättefina kläder, nu och innan. Och att de är rosa har vi inget emot!!!! :)
Jag har en känsla av att Louises värld kommer att bestå av en rosa, fluffig bubbla!!!Eftersom att vädret inte tillåter oss att gå ut idag. Regnet piskar mot rutan och stormen viner *Burr* Jag tänker på de stackare som har legat i sina båtar i hamnen, och ska ta sig hemåt idag...spypåse fram!!!

Det såg ut att spricka upp ett tag när jag kollade ut...Men lika snabbt kom regnet tillbaka!Nej så att vi kör med en mysdag igen :) Alla typ sover... Utom jag!! Emmi har inte ens klivit upp för att äta mat än..och snart blir hennes lunch , kvällsmiddag!!

På tal om middag.... :)

Lördagsmys!!

Idag har vi haft lördagsmys heela dagen. Det är lätt hänt när man har en goding att spendera dagen med :)

När hon väl har somnat i den här positionen så blir det inte mycket gjort på 3-4 timmar!! Men hon är så vansinning goo att jag inte har hjärta att lägga ner henne i sin säng...

Man kan se hur trött jag är här, men strax efter bilden togs somnade jag med en liten stund!En annan händelse, var att i förmiddags föll naveln av. Som vi har väntat, jag gillade aldrig synen av den ruttna delen :( BLÄ.
Jag hade onda aningar innan, om hur det hela skulle gå till. Jag har ju sett avsnittet ur Sex and the city flera gånger, då Mirandas nyfödda Brady ligger på hennes säng och hon ska byta blöja på honom då naveln plötsligt faller av. Och bredvid sonen ligger Mirandas katt Fatty, som tar naveln i munnen och springer iväg med den.
Inte för att Emmi skulle ha gjort detsamma, men man vet aldrig med dessa djur.

Nej vår upplevelse var inte så dramatisk. Den föll av då Thomas bytte på henne.

Myskvällen inleddes med Louises första bad!!! Passade ju bra tyckte vi, lördag å allt :)
Vi var förberedda på gallskrik, men icke. Hon fullständigt ÄÄÄÄLskade badet och började gny då hon fick komma upp.
(Bara för att klargöra, det är inte mina håriga ben där i)Badet var så ansträngande att hon slocknade som ett tänt ljus när hon kom i sin pyjamas :)Nu är klockan mycket, gardinen ner rullad och film-mys med pappan ;)
Tänk vilken heldag av endast mys & gos!!!


Fredag den trettonde!!

Egentligen skulle mitt nästa blogginlägg handla om schlager hade jag tänkt!! Och på torsdagskvällen, när jag, Thomas och Emmi satt bänkade framför tvn med gotta för att heja på Saade kom första värken!!
Fästningsbacken gjorde nog sitt där under dagen :)

Här är vi, helt ovetande om vad som väntar...

Under torsdagsnatten kom värkarna som sagt, och undertiden masserade Thomas mitt ryggslut och kollade på hockey på ESPN (Vissa män kan göra två saker samtidigt)

På fredags morgonen åkte vi in, och 16:37 kom hon, lilla "Elmo" (Och vad svårt det har varit att gå från Elmo till Louise, vilket är hennes namn :)
3740 vägde hon 51 cm lång!

Första bilden som jag tog med min mobil, ett par timmar gammal.Allt gick kanonbra, och Louise äter och sover som en häst :)Livet på BB var hårt för de flesta.. :)

Det var jättemånga som föddes den helgen så inga män kunde få sova över. Han fick köra hem och tillbaka hela tiden, jättetrött stackarn!!Efter en extranatt på BB åkte vi sedan hem. Och Elmo, jag menar Louise gjorde världspremiär!!!Jättesöt i sin nya Polarn & Pyret åka-bil-mössa :)Väl hemma här så väntade vackra rosa påsar, hängande på dörrahandtaget :) Innehöll fina kläder till Louise!Nu har vi varit hemma i ett par nätter och i eftermiddag fyller hon en vecka!! :)Vi är helt kära i den här lilla älskade varelsen!!!

En som inte är lika kär är Emmi. Hon fick en liten chock tror jag när vi kom hem med detta människobarn :) Om Emmi får bestämma så får vi gärna ta tillbaka henne till BB :) Hon har dragit sig undan och ligger numera på ytor och sover där hon tidigare aldrig kunnat tänka sig att sova på. Men det går nog över sen, när vi alla har fått landa lite till och har fått till våra rutiner igen.Fredag den trettonde anses vara en otursdag, men för oss kommer den nu alltid att vara en lyckodag!! ♥

Emmis tips!

Hej det är Emmi igen!
Här för du ett jättebra tips, om man inte har tillgång till ett parasol nu när det är så varmt i den gassiga solen,
så kan man låna exempelvis grannens rabarberbuske och ligga i den!!

Jätteskönt och svalt :) Känns nästan som ett partytält!!/Emmi.

Da´n före da´n!!

Idag är det en dag kvar tills beräkningen av Elmos ankomst :) Så jag passade på att förtidsrösta i landstingets omval,  min plikt som medborgare :)
Lite tjatigt att springa där och rösta hela tiden, men struntar man i det så kan man inte gnälla sen heller. Nu har jag gjort mitt och så får vi se sen...När jag ändå var däröver på Ön, så passade jag på att hälsa på Thompi & Daniel på jobbet!!! De håller på med stenarbete vid fästningsbacken.Stenkul ser det ut som :)...Men jobbigt också! Hej & hå, jobba på :)Jag fick med mig en väldigt vacker Marstrandsbild därifrån!!! Precis som ett vykort :)Sen var det bara att knata hemmåt igen...Ner var ju inga problem!!Men uppåt kändes ju som rena rama straffet!!!Nu är jag hemma, middagen är lagad och uppäten!! Nu laddar jag/vi batterierna inför kvällens semi!! Hoppas nu att Sverige kommer med tills på Lördag, om inte så slänger jag ut tv:n!!

Emmis Middagstips!!

Hej!

Jag heter Emmi och här är mitt bästa förslag på Middag, om man får hjärnsläpp och inte kan komma på vad man ska laga!!

Gå ut och fånga något vilt, jättepoppis :)
Man får dessutom massor av beröm när man kommer hem!

Det enda negativa med just den här rätten är att man får munnen full med fjädrar... Men vad gör det när de snälla människorna som jag bor hos hjälper till med helkropps rengöring och sanering efter en sådan här grej ;) LYX!

Jag kan knappt vänta tills när mormor kommer på besök i sommar, hon verkligen älskar när jag kommer in med vilt, helst på nätterna!!! Burkmat är för amatörer :)

/Emmi.

Onsdag-Mitt i veckan!

Idag kommer det att bli en lång dag. Var uppe innan tuppen, innan nyhetsmorgon, innan klockan 6:00 idag! Varför?? Jo för att jag hade ett MVC besök inbokat klockan åtta, och vill gärna äta frukost innan dess i lugn och ro. Men att jag vaknade innan klockan ringde var inte planerat.

Efter MVC ( som gick bra...B-M tyckte instämmande att vi var i väntans tider och verkligen så) Handlade jag lite middagsmat till kvällen. Tänkte att det får bli hemlagad pizza, så att vi får inviga vår nyinköpta pizzasten till grillen. Och så blev det även en liten blomma till uteplatsen... Det blev som ett tomt hål efter påskliljorna, så jag fick ha nåt att fylla ut med!!

Det nya är det gröna, virvliga som man knappt ser vad det är, men det är som små prästkragar fast lila!! Jättesöta :)Ja och såhär ser min lilla ört-samling ut nu!! Salladen har verkligen tagir sig skitbra :) Jag har faktiskt klippt ur och ätit en massa men det ser man inte nu. Mer ekologiskt än detta får man leta efter!!! Speciellt när jag satte det från frön :)Sen har mitt skärgårdstema blivit såhär fint nu...det finns en till zinkbalja bredvid, men där har det typ bara gröskat ut sig lite, det har inte hänt sådär jättemkt. Men vi har ju halva maj och hela juni, juli, augusti kvar :)Det är så roligt med dessa skal som jag har lagt ut. I början låg de utspridda över hela uteplatsen VARJE morgon!! Och jag var skit-irriterad (då var jag verkligen irriterad) och tänkte: vem fan är det som håller på hela tiden...kul nöje liksom att kasta ut dessa!!!

Men sen avtog det, och ibland ligger det ett och annat skal utkastat. Och det var då vi kom på vad det var!!! Det var Kaj & Börje och deras vänner som störtdyker ner i mina krukor, tar skalen och kastar ner dom i marken, inser sedan att de här var ju tomma!!! No food- no food!!!

Nu blir det lite natti natta för mig en stund. Jag tar mig lite siesta, det är på tok för varmt ute mitt på dagen, jag ska ju sätta en deg sen så jag får ladda batterierna tills dess :)


V: 40 !!

Nu är vi i vecka 40 och på Fredag den 13:e är det BF!! Men det är ju Elmo och ingen annan som bestämmer det. Så vi får se vad som händer...

Man ska visst passa på att njuta av magen medans den finns där. Men det är lite svårt just nu. Känner mig som en Dromedar fast med puckeln åt fel håll liksom.

Otymplig, kan inte böja mig frammåt för att plocka upp nåt från golvet just. Och när jag ligger i sängen så får Thomas ibland putta på min rygg för att jag ska ta mig upp...för det är ett evigt rännande på toa om nätterna, och där kan jag ibland ligga i sängen och kravla med ben och armar som en skalbagge innan jag får fatt på mig själv och kommer upp i sitt ställning.

Emmi gillar att megen har sjunkit de sista veckorna, för det blir en perfekt hylla för henne att sitta på när hon vill ha gos, så att en viss funktion har den ju!

Äta kan jag inte göra för sent på kvällen, eftersom att allt tynger mot bröstet så finns det en väldigt stor risk för uppstötningar *charmigt*

Men snart kommer lille Elmo ut och då blir det lättare, så att även om magen kan vara mysig så ser jag fram emot att den snart är borta!!!

Fick  tipset att stå i en dörröppning för att se hur stor magen är...Och det blev ett antal bilder på det. Här blir det en sån här:Efter nattens hektiska timmar, med Emmi som kom in med en mus, som hon sedan åt upp plus Elmos sparkande och skruvande och sammandragningar är jag helt färdig!!
Så nu står det vila på schemat.

PS: Emma, hoppas du har kvar dina såna HM-shorts för jag har använt mina JÄTTEmkt det sista, SÅ sköna!!

Kom igen Elmo, kom igen!!!

Ingen Elmo än vad jag kan känna av.. Det känns som en evighets evighet!!! Trodde verkligen att det skulle sätta igång lite smått iallafall i Lördags kväll/natt/morgon till söndag. Men näpperligen! Elmo låg så gott i magen och nanade...

Annalisas 40års fest var ljuvlig!! Vi 25st tjejer blev bjudna på gourmet middag på LasseMaja och åt fram tills klockan var 23:30 tror jag :) När de dansanta tjejerna skulle vidare till Mama´s salsakväll, så var vi ett par stycken som avrundade kvällen med att ta färjan hem.

Här dukas tårtan fram :)Idag är det soligt och härligt igen :) Man får passa på att njuta extra mycket såna dagar..det ska tydligen bli sämre igen...passar bra om Elmo har lust att komma ut snart, jag menar om vädret blir sämre så kan han/hon passa på då!!

Sitter med mig låååångfrukost här ute nu :)Som tidigare inlägg, så unnar jag mig en sån reklamfrukort :) Med färska bär i min kellogsblandning och fil!Emmi unnar sig skugga!!Tjolahopp!!

Vackert!!!

Tidigare i veckan har Fredrika ägnat sig åt förberedelser inför bröllopstårt-bakeri!! Och igår var den stora dagen :) Se vad vackra de är!!! Det är som konstverk :)

Hon har verkligen talang för det här, och borde öppna ett eget baker-shop någonstans :) !!!

Jag däremot åt bakverk så att det både räckte, blev över och kom upp igår kväll...så jag håller mig på det lilla lugna idag. Försöker att återhämta mig inför kvällens festligheter!!! Det måste vara den tunga magen som sätter stopp för ätandet. Men nu sitter jag ute och gassar åt mig solen, så blir det nog kanon till kvällen!!

Hejsvejs!!!

Glömde en sak...

Jag lääääängtar tills att kunna använda mina kläder igen, som inte är balong-stora!! Som mina strechjeans och fina, tunna tunikor :(

Just nu är alla kläder som jag inte kan använda för tillfället i lådan längst ner så att jag slipper se dom. Kan inte använda byxorna längre, inte för att jag inte får upp dom över höfterna utan pga att de trycker för hårt i magen, inte bra!!

Sen hittade jag mina kjolar....och dom kunde jag lika gärna packa raka vägen ner igen, till samma ställe där jag hittade dom.


Att unna sig!!

Jag kom på en sak!! *Tjing, pling* :)

Att jag måste passa på att unna mig lite innan Elmo kommer!!! Om det blir nu till helgen, så får jag skynda mig.
Jag började idag, med sovmorgon...fast det är inte helt sant. Jag fick sovmorgon pga att jag inte kunde sova i natt....så!!
Men hur som helst, sen åt jag frukost i sängen framför tvn :)Tittade på efter 10 på fyran där det handlade om en kvinna som hade fått en hjärnblödning, stroke. Mormor fick en stroke för ett antal år sen, och man kan liksom inte riktigt fatta ändå hur hemskt och jobbigt det är!!!

Stackars mormor hon har otur hela tiden tycker jag!!!

Men om vi återgår till att unna sig, så tog jag just fram en flintastek ur frysen tills ikväll :) Och till det ska jag göra en svingod sallad ur mitt egna lilla ört-land från baksidan!! Det är dags nu, att börja klippa ner salladen där, så att det får lov att komma lite nytt!!!
 *Godis*

Sen hade jag tänkt att unna mig en stund i solen idag...Men var är solen??? Kan någon sätta upp en efterlysning!! :)

"Efterlyses: En gul boll på himlen som ger D-vitamin och värme"

Blabla blabla :)

Förutom allt detta unnande så håller jag på att tvätta...och nu ska jag byta i maskinen. Det som fattades i packningen var mina tofflor, och dom var jag tvungen att tvätta först för jag har inte lust att dra med mig byggdamm hemifrån till BB!!! :)Väskan är packad!!!

Nu är den packad, väskan alltså :)

På listan som man får från barnmorskan och föräldrar gruppen och nätet, står det att man ska ha med sin mp3 med bra musik..?!! Då kan det ju inte spela ngn roll om man har med sig sin hårfön!!!

Sen kläder till sig själv, bebisen och mannen...och i marimekko finns alla NÖDvändiga saker :) Nu är det bara tofflorna som ska i så är detta komplett... (förutom mat...)Förutom det här har jag hunnit att bädda för Thomas i gästrummet... Om han känner sig sömnlös om nätterna pga mig så kan han bara ta sin kudde och krypa ner här :) Tycker att det ser mysigt ut där, jag kanske kryper ner bredvid ;)Idag var vi ju på Mvc, och på barnmorskan verkade det som att Elmo kommer i helgen.. Hon bara matade på om helgen hela tiden. Så om det är någon som känner att hon kan ha rätt, satsa en slant vet já :)

När vi kom hem så satt Emmi hos grannen längre ner på gatan. De håller på med värsta stenläggningsarbetet där. Hon verkar vara en inbiten byggar-katt. Eftersom att inte Thomas håller på med mgt projekt här just nu, så går hon till grannarna och håller koll på deras byggen...
Antingen var hon kvalitétsansvarig i sitt förra liv, eller så tycker hon på allvar att det är rogivande när folk bygger!!Nu ska vi se Blue Bloods som jag spelade in i veckan, då det var hockey på tv...
Undra hur det blir imorgon, jag menar sverige spelar när det samtidigt är så ska det låta!!!!

Rekordvarm vår!!

Med en rekordvarm vår, drar det med sig andra saker, så som rekord många anmälda ormbett!!! Så sa de på nyheterna i morse.
Pga det varma Aprilvädret, så har ormarna vaknat....

Och jag önskar att de har frusit ihjäl under de här frostnätterna med!!! Jag hatar ormar, jag lyckas oftast ha dem framför fötterna när jag är ute på promenader.

Och med rädslan i halsen, skriker jag och hoppar högt och springer sedan därifrån så fort jag bara någonsin kan.
Sen frågar folk: var det en huggorm du såg??
Ja ärligt talat har jag ingen aning. När paniken sprider sig så ser jag bara en orm, sen om den är giftig eller ej har jag inte tid med att stå där och kolla efter...

*Brrr* Jag ryser när jag tänker på dom.

Nu är det inte så roligt väder ute, blåser stormvindar och den blåa himlen är just nu grå. Men till helgen ska det visst bli 20+ och sol. Så dagens mission är att fixa iordning min GIGANTISKA klädhög, PACKA VÄSKAN :) Och bädda upp extra sängen som jag har i garderobsrummet.

Det är för stackars Thompi som inte får sova sina timmar/natt. IIngen av oss kan förstå hur högt jag snarkar om nätterna... Han har spelat in mig ett antal gånger och det är sjukligt!!!
Inte ens Emmi vill sova bredvid mig längre... :(

Jag kan ju alltid sova vidare på morgonen, eller ta mig en lur mitt på dagen. Men Thomas måste ju orka jobba, med tunga och viktiga saker och har ganska långa arbetsdagar. Så han borde unna sig en hel natts sömn utan sörmoment, innan bebisen kommer ;)

KitchenAid in action!!

Idag var det dags igen!! Ingen rast - ingen ro för den nya lilla maskinen, här ska bakas!! :)Idag fick det bli Focaccia bröd.
Men det blev inte lika fluffigt och fint som när svärmor har gjort det tidigare :( Jag undrar varför...
Jag bestämde mig redan innan jag tog ut det ur ugnen att jag ska baka det på nytt och då med de rätta ingredienserna!!
Jag hade såklart riktiga ingredienser, det enda var att jag bytte ut flingsaltet mot vanligt salt, och torrjäst istället för färsk jäst. Och funkar det inte , då får jag fråga hur hon har gjort sitt bröd :)

Trots sin pizza-look så var brödet jättegott!!!Jag & Thomas delade ett bröd på en gång, så gott var det :)

Men det stoppade inte, utan att jag slängde ihop till en liten äppelpaj också!! Så att man får toppa med ngt sött :)
Jag känner att jag verkligen behöver fylla ut min dubbelhaka en aning ;)Nu ska Thompi se på hockey...Jag ska väl nanna kudde!!! Imorgon är det MVC igen (ett evigt springande där nu) Ska försöka få packat den där BB-väskan, NEJ jag har inte gjort det ÄN!! Börjar att känna av en inre panik. Men Thomas valde väska idag iallafall. Min strandväska av alla, men vi kom på att jag kan ju ha min neccesär vid sidan om. Och där får ju alla dusch grejer plats. Jag ville även packa ner min hårfön, men Thomas tyckte att det var onödigt... Ja vi får se!!! Än har jag inte packat. (smyger nog ner fönen ändå tror jag, man vet aldrig, den kommer säkert till användning!!)

Tjolahopp!!
/Eve -Med rätt att föna!!


En vecka kvar....!!!!

Jag kan inte fatta att det bara är en vecka kvar! Sista veckan (förhoppningsvis) För jag går gärna INTE över tiden. Om läget skulle bli så, kommer ni att se mig göra allt för att få Elmo att komma ut...

Jag tyckte inte alls att det var längesen som jag, Fredrika och Camilla var i sthlm och då var det precis i början av allt det här...och nu går vi båda och väntar spänt på Elmo och Milbert :)

Det roliga är att vi väntar dessa troll i samma vecka!!!
Så det ska bli spännande att se vem som behagar att komma först. Milbert är beräknad ett par dagar innan Elmo.

Ja det är spännande med det jordiska!!

Vad händer i Elmos rum?!

Ja, det var en bra fråga!!

Tanken var att jag skulle sy gardinen efter bullbakandet idag. Men efter ett samtal till min mobiloperatör 3 så tappade jag lusten för allt roligt!!

Jag skulle säga upp mitt abonnemang, och det hela slutade i krokodiltårar!! Någon som inte borde jobba med det han gör, idiotförklararde mig, för att jag inte kunde förstå hur alla på ett och samma företag kan ge olika svar på exakt samma fråga. Och blev riktigt otrevlig i luren, så att jag tillsist fick lägga på.

När Thomas lite senare kom hem, så fick han fixat det iallafall.... Tur att man inte går igenom det här ensam får då hade jag varit helt knäckt vid det här laget.

Hur som helst så har Elmos möbler börjat att ordna till sig!!

Här är hans/hennes omgjorda byrå till skötbord:Och senare efter andra stryket, och sängen...Byrån ska målas en sista gång, så är den klar sen för att fyllas upp. Tvn ska såklart inte vara kvar utan hängas upp nere i vardagsrummet... Hyllor ska upp på väggen och lampan i taket och gardinen då!! Men sen är det klart för att bäddas upp och pyntas!!

Jag tror att Elmo kommer att uppskatta att vi har gjort det så personligt med möblerna och rummet :)

Bullbakardag!!!

Jag kan inte fatta att jag sov nästan tolv timmar inatt!!! TOLV!!! Men det var behövligt :)

Så vaknade jag med ett leende på läpparna när jag mindes gårdagen, och att det står en Kitchen Aid som bara väntar på att bli provkörd en trappa ner.

Jag tog fram min favoritbagerskas (efter Fredde såklart) kokböcker, och började leta recept som jag skulle inviga med!!!Jag fick tipset via FB (Facebook) att bullar är bra!!! Ja jippie, det är ju inte så avancerat att börja med, så det fick det ju bli!

Det är SÅ smidigt att baka i den här, känns inte som att man bakar :)Fyllningen fick bli en vanlig med smör, socker & kanel!!
Degen blev verkligen elastisk i och med att den fick stå och arbetas jämn.Och resultatet blev ju: Taaaa-daaa:

Goa som bara den ;)En perfekt inomhus syssla en sån här dag som det har både regnat & snöat ute!!!

Planerad och oplanerad shopping!

Ja vilket som, är ju hur bra som helst :) Enligt mig!!!

Idag var planen att åka till Lindex för att inhandla amningsbh. Men det blev lite mer än så...
Thomas skulle plocka upp mig efter vägen från stan. Han plockade upp mig på västra gatan men for vidare till Moody´s. Jag fattade ingenting, men jag var hungrig och sugen på fika så jag satt nöjt tyst bredvid utan att protestera.

Väl där inne så betalade han och fick något stort paket... Med innehållande en Kitchen Aid!!! Det var en överraskning till oss, när köket skulle bli klart (dammfritt) Jag blev SÅ glad. Hade verkligen ingen aning om detta!!

Här står den på sin plats bredvid mixern. Nu kan jag baka bröd varje dag :)


Men shoppingen slutade inte där... Smart som jag var, hade jag tagit med mig presentkort som Thomas fått förra året då han fyllde 35. Och dessa måste ju användas snart. Så han fick plockat ihop en massa bra grejer som gryta med glas lock, knivset men även dessa som jag blev extra glad över!!!Innehållande salladsskål!Och ett vackert fat :)Vilken dag!!! Jag blev så uppspelt så att jag trodde att Elmo skulle komma ut. Jag fick sätta mig ner en stund här hemma sen och ta det lugnt.

Nu är det nedräkning...Fredag den trettonde börjar att närma sig med stormteg!!!Vad tänker ni?? Flodhäst eller valross??!!! :) Svårt att fatta att den här magen ska bli platt igen, nu när man ser den maxad....  

Första Maj!

Det här med första Maj är lite roligt faktiskt. Jag brukar i regel inte tänka på att det är just den första Maj. Så det har hänt vid flera tillfällen att jag har åkt in till stan för lite shopping. Och när jag går där på gatan, har jag känt mig förföljd!! Då tittar man sig automatiskt bakåt, och då har jag insett: Å nej inte nu igen!!!
Jag har alltså blivit mer eller mindre jagad av första Maj-tåget!! Ibland musikanter och ibland demonstranter med plakat, och utav alla dom har jag gått först. Och vilket håll jag än går mot så kommer de efter. .. så ni kan ju tänka er synen av mig springandes där som en yr höna med shopping påsar högt och lågt.

Men nuför tiden undviker jag att åka in till stan första Maj!!

Lite Info om första Maj hämtat från Wikipedia:

Första maj har en lång "förhistoria". Sedan antiken har folk i Europa och på andra håll i världen firat vårens ankomst med en fest. De tidigaste Första maj-firanden går ända tillbaka till tiden innan kristendomen anlände till Europa.

Första maj är allmähelgdagar som inte hade någon koppling till, eller sammanföll med, Svenska kyrkans kyrkoår. Sedan 2005 är även nationaldagen allmän, icke-kristen helgdag.n helgdag i Sverige sedan 1939. Fram till 2005 var första maj den enda av Sveriges allmänna helgdagar som inte hade någon koppling till, eller sammanföll med, Svenska kyrkans kyrkoår. Sedan 2005 är även nationaldagen allmän, icke-kristen helgdag.
Det finns också sedan 1911 en speciell svensk första maj-sång kallad just Första Maj med text av den socialistiske pionjären Hannes Sköld.

Nog om första Maj!
Idag var FreddeLinus här en sväng innan hon skulle vidare på lite personalaktivitet :) Eller personalfest...
Det var så rogivande att se henne piffa till sig innan hon stack. Då kände jag: Jag vill också gå på personalfest!! Det är så kul att göra sig iordning och sedan gå iväg utan några förväntningar :)

Jag ska bort på Lördag, men inte på personalfest utan födelsedagsfest (såvida Elmo inte bestämmer sig för att festa till det först!) Så jag får ge mig till tåls...

Kollade runt lite på FB, och hittade en gammal bild från en personalfest, från tiden på Maritime!!!
Jag tror att de som är med på bilden, kan nog för evigt minnas den här festen :) Väldigt rolig men lite hysterisk mot slutet...Nu ska jag ta ett dopp i vårt badkar, lindra ryggen lite!!!
Ladda inför morgondagen. Då hade jag tänkt att slutföra vissa påbörjade projekt här hemma. Vädret sägs ju bli mindre ok så det låter lovande för inomhus aktiviteter :)


RSS 2.0