Jelly Bean skåpet!!

BTW, nu är JellyBean skåpet på plats och målat och inrett :)
Det är egentligen bara knoppar som saknas...men Thomas som från början var emot skåpet, som sedan tog över måleriet har nu satt på tillfälliga dörrknoppar som HAN tycker är bra. Men jag har ju en tanke bakom det hela, eftersom att det är ett Jelly Bean skåp så måste jag ju skaffa matchande knoppar i Jelly-färg!!!
Och utöka Jelly-skålarna :) Kanske ska Emmi ge Thompi ett par i födelsedags present??? :)
Det blir bra när den sista touchen är på plats :D
För dig som inte hänger med, skåpet är ett auktionsfynd för 100:-
Det är om målat och nu hänger det på plats!!! 
 


Blev så glad över att höra att Moodys nu även ska börja sälja Matteus- porslinet!! Det är TUR att Moodys inte ligger här i Marstrand för då hade jag verkligen ruinerat inte bara mig utan även Thompi....
De har så mkt fint!! Som man BEHÖVER!

Det påminner mig om när jag var liten och såg någonting i tex en affär som jag ville ha, det kunde vara en Barbie eller nåt annat ganska onödigt när man nu tänker efter :D 
Jag frågade mamma och hon svarade kanske: nej inte nu Evelina. Och man kände sig så besviken inombords, tills att jag tog med mig morfar till samma affär. Och pekade på just det som mamma tidigare hade nekat. Han tittade på mig och frågade: behöver du verkligen den här? Och såklart att jag gjorde, annars hade jag inte frågat!!! Jag svarade: Ja den behöver jag, och sedan kom en motivering till vad jag skulle ha den till.
Detta har sedan dess hängt i mig när jag hittar nåt som jag vill ha; behöver jag den? 
Skillnaden är bara att det inte är morfar som betalar längre utan jag själv. 
Och man har sakta börjat att förstå att man kanske inte alltid behöver allt som man vill ha men.....

Idag ska jag ha städ-dag här hemma, även fast jag älskar min goa katt, så dammar hon ner med sin fluffiga päls överallt!!!!! 
Jag blir galen, men det är denna årstid, det spelar liksom ingen roll hur mkt man borstar henne heller, hon kan ju inte hjälpa det.
Här sitter hon ute och vädrar sig...undrar hur många fästingar som gömmer sig i den djungeln *brrr*

MorsDag!!!

Idag vill jag gratulera alla mammor på morsdag :)
Och ingen mindre än min egna lilla Emmi har lyckats med att uppvakta mig (sin mamma) Jag tycker inte att det spelar nån roll om man är kattmamma eller människo-mamma :D
Här är hon det lilla kattbarnet:Och imorse fick jag tårta & kaffe och en present från DaNoi :)
Nu fick jag i och för sig tårtan redan igår och presenten inhandlade jag själv (för Emmis sparade månadspengar), men det är ju tanken som räknas!!!ÅÅÅ jag älskar MorsDag!!!  :D
Hoppas ni får en mysig dag.
KRAM.Gotland, Bröllop och sommar!!!

Ja så skulle man kunna sammanfatta helgen med tre ord! Det har varit super trevligt, varken jag eller Thomas hade lust att åka hem igår. Vi båda har ju bott på Gotland tidigare och vi känner en stark dragning dit. Vi bestämde oss för att vi får ta en vecka i höst och åka dit igen. Vi hann knappt att träffa Rickard & Lotta, men vi svängde förbi dem som hastigast, och fick se deras jättefina restaurang, Smakrike som ligger i Ljugarn!!!Sen turistade vi lite i Visby och så var det Bröllop !!!! Såklart dokumenterade jag lite :D

Jag är spänd och ivrig inför Gotlandsresan!!! Thomas var helt färdig efter bilkörningen som tog oss 4,5 timmar från Marstrand till Oscarshamn! :D

 

Vi kom fram mitt i natten till Gumbalde i Stånga (som ligger ungefär mitt mellan Hemse och Ljugarn) och det var bara att lägga sig med en gång... På morgonen vaknade jag av att det lät som om någon "pickade" men det visade sig att det var folk som stod utanför fönstret och slog bollar...
Snacka om att bo mitt i golfbanan :) Thompi hade inte tagit med sig golfbagen, kanske var det lika bra, annars hade han aldrig unnat sig vila!!Sedan åkte vi in mot visby!!! Det var 31 grader och solen gassade, kändes som mitt i sommaren!!! Jätteskönt :)
Jag tror att Thomas har ett sjätte sinne när det gäller att nosa till sig en byggarbetsplats :)
Telefonen ringde, det hör inte till vanligheten att Thompi är ledig en fredag.... Visby är ju känt för sina små vackra gränder och hus, man kan se tusentals sådanna när man promenerar innanför ringmuren.

Så som ruiner...Stora torget...Tog även en bild åt Emmi, på en duva som hade byggt ett bo i ett stuprör... :)Lunchade på "Kärlek" Ett café som inte fanns när vi bodde där, jättegod panini med cheddarost och serranoskinka!!! Dyrt men det var värt det, sådana fina råvaror får man inte varje gång när man äter ute!!!Sen har jag min favorit plats som har en underbar utsikt!!!!Sedan åkte vi till Roma Kloster! Och Alén är nog Thomas favorit plats på Gotland!!! Den är underbar :DPå kvällen så träffades alla bröllopsgäster för grillning och gutespel i Lojsta :)
Det var både varpa, rövkrok :) och kasta stock!!!Thomas kastade stock.... Han sa att allt handlade om teknik men...styrka har nog en stor betydelse.När vi kände oss färdiga med uppgifter så som att klä in hjärtan och annat med murgröna och björkris och alla gute spel, så åkte vi tillbaka med traktor och kärra :DLördagen kom och det vankades bröllop :) Jag var cool fram tills att brudparet klev in i kyrkan, då kom tårarna!!! Jag och toastmadame Louise snyftade ikapp!
Men det var jättevackert och tur med vädret!!!
Vigseln hölls i Öje k:a och låg på södra gotland i Burgsvik.
Det har att göra med vilken socken man tillhör och varje sockel har en k:a det finns över 90 kyrkor på Gotland. Detsamma gäller kronan fick jag höra senare...varje kyrka har en tillhörande krona som man får lov att ha.
Alla socknar har olika, ingen krona är den andra lik. Kul med traditioner!!!Fredrik & Caroline!! :)Och där åkte brudparet :)Tillbaka på Gumbalde för att ta emot brudparet och middagen!!!Jag och Thompi :)
Vi njöt av trevligt sällskap, god mat, roliga lekar fina sånger och ett vackert brudpar!!! Mellan middagen och kaffet var det brudvisning och det bjöds på Gotlands dricku & salte kringlar!!!
Vad man tycker om Gotlandsdrickan är olika från person till person, jag tyckte att den kunde vara helt ok ihop med en ölkorv!!! Thomas tyckte att det såg ut som mixad ölkorv :D
Smutta inte på drickan utan ta stora klunkar sa han här vid bordet:Jag och Caroline !! (jag hittade mina skor i Visby tillsist)Sen var det kaffe, tårta och brudvals!!! Och senare var det dans och nattamat och efterfest!!!

Söndagen kom vare sig man vill eller inte och vi bokstavligt talat sladdade in på perrongen 15 min innan färjan skulle gå....

Väl hemma låg en kurrande Emmi i sängen och väntade på oss, hon var så glad över att se oss så att hon både jamar och spinner hela tiden!!!Nu inväntar jag Stina, Emmis helgvakt :) Hon ska få en Gutepåse med gotta!!!Visst bor vi på en underbar ö, men det är något visst med Gotland!

Vi planerar som sagt en till vecka i höst! Men nu är det all fokus frammåt!!! Det är inte långt kvar till midsommar :)
Och veckorna bara flyger iväg! Om ett år står vi där själva :)Leaving today!!

Wohoo så var det torsdag!!
Jag njuter redan :) Jag fattar inte vissa som gnäller och gnäller om att de BARA har 4 veckor eller 5 veckors semester i sommar, herregud VAR glad för det!! Jag har 4 dagar nu och det känns som lyx!!!

Vill man ha mer semester så får man göra som Anna Anka, gift dig rikt och var hemma då!!
Fy vad tråkigt!!

Vissa har det hur bra som helst, ändå gnäller de, det måste ju vara fel någonstans då! Njut istället. Gör nåt vettigt.

Sådär nu fick jag ut det :)

Mitt problem är istället detta: skor skor skor!!! Jag har fortfarande inte hittat skor :) Men efter detta ska jag åka in och kolla i kungälv, hittar jag inga där så får jag hitta ett par i Visby!
Å jag längtar dit!!! Strandpromenaden och de ljumma varma vindarna, gute målet och gutefåren. Vattnet smakar inge vidare men vem har sagt att man måste dricka det :)

Ja Elin: man upplever väl känslan av att bli "låst" just för att man måste ta en färja eller ett flyg för att komma därifrån...
Det behöver inte vara någon nackdel, men då kan man inte vara spontan. En liten fjärt i rymden av problem egentligen :)

Det tar ju ett par timmar i bilen innan vi når Oscarshamn, så vi har lånat en ljudbok av Ann Rosman!! Äntligen ska vi plöja oss igenom denna bok :)
Hon var på radion igår föresten, det var jättebra!! Hon läste ur sin nya bok med en sån inlevelse :)

Nu är det bara att gosa det sista med lilla Emmi :( Jag har sån separationsångest från denna lilla varelse. Jag fattar det inte, men hon har aldrig varit hemma själv så länge (hon har ju en jättebra kattpassare, Stina) Undrar vad hon tänker: varför kommer inte mamma och pappa hem???
Stina: du får säga till henne att vi snart kommer hem :)
Jag ska köpa en överraskning åt henne, en guteråtta kanske :) Emmi alltså!

Okidoki, BYE!
Filmtips!!

Känns som att det blir 150:e inlägget idag, men vi såg äntligen Its complicated!! Så mysig och rolig :)
Vi såg den igår kväll, och nu vill jag se den igen :)

Mini-Panik!!

Vi har vetat om att den här helgen framför oss ganska länge nu! Det har  känts så långt borta...
Inte förrän nu när vi nyss bokade resan, så kom vi på, att herreguuuuud vi ska åka på TORSDAG!

Vadå, tänker du nu, men så här är det:
Varken jag eller Thomas är någe vidare på att ta semester!! Vi är för det mesta alltid hemma om inte båda så iallafall den ena eller andra. I panik fick jag tag i barnvakt åt Emmi, nej inte kattvakt utan barnvakt :)
Tusen tack Stina!!!
Hon får hålla kollen på Emmi, så att hon får mat och inte har värdens fester med hela grannskapets katter nu när det blir FF.
Och hålla borta alla inbrottstjuvar ; )

Sen så fick vi nyss kollat ut Thompis kläder.... Han har ju ett par kostymer att välja på, han hade tänkt ut en bra, och som dessutom hade en passande väst till, problemet med västen var det att det var ca 15 år sen sist han hade den på sig :D GISSA hur det såg ut :)
Men kavaj, skjorta och byxor och skor var bra!

Sen var det bara lilla jag kvar, jag har ju min klänning, men inga skor.... Så det är bara upp med tuppen på torsdag och inskaffa ett par silvriga!
Sen såg man ju benen, OJ OJ OJ vad bleka de var mot klänningen, in med en sol-stärkande lotion och förbi elektric-beach!!!!

Huset är städat och kläderna hänger på tork, allt är tajmat in i minsta detalj :)
Gotland: Here we come!!!

Sa jag att vi åker på torsdag??!!!


Visby by night!


Jag saknar Gotland, precis som Elin! Nackdelen är att man blir så låst när man bor där, fast med tanke på att jag & Thompi aldrig semestrar ändå så hade det väl passat oss bra att bo kvar där.
Vad skulle Emmi tycka? Skulle hon trivas bland ostkustbor?? Rasmus, mammas katt är ju Gotlänning, och med tanke på att de inte alls kommer överens så ... !!!Himmelsäng..


Emmis bästa inredningstips är:

Om man vill ha en himmelsäng, eller sänghimmel (har aldrig fattat vad det är för skillnad)
Så: lägg dig under en ihopfällbar tvättställning, där det hänger tvätt, gardinlängder funkar bäst.
Eftersom att de hänger på tvättställningen så kan man reglera längderna genom att dra lite i tyget. 
Kan bli jobbigt när man fastnar med klorna i tyget... Eftersom att det lätt leder till hål!!!!Grymt nice!!!

Music!


Ibland när man sitter med spotify framför sig, så står det helt still i hjärnkontoret: vad vill man lyssna på?
Eftersom att man har tillgång till nästan allt, så blir hjärnan begränsad...

Men DÅ har jag kommit på, att jag har på MTV eller VH1 och så när jag hör eller ser en bra låt så letar jag upp den på spotify med en gång!!!

Och imorse såg jag den här: Stereo Love, och det är ju ingen NY låt precis men jag började fundera över vad det är för instrument som spelas  i början och i refrängen, det låter som ett dragspel,....har du nån aning???Somrigt iallafall!!!!


Nära skjuter ingen hare!!


Nu är det nära alltså!!! Nära tills att vi står där på Bergakungen med varsin cosmo och väntar på att få gå in i biosalen med förväntningar och fnissande :)Sist vi var på Satc så var Thomas nästan ensam kille i biosalen :) Och såklart har det varit ett evigt tjat om detta sen dess, men i år så erbjuder han sig själv att köra oss in & hem :) Jösses jag tror att han är fast!! Efter alla dessa Satc avsnitt och filmer så vill han se fortsättningen *LOL*

Och VEM vill inte det?? Jag har sett trailern tusentals gånger redan och nästan DÖR när Aidan är tillbaka igen!!!
OMG jag kan inte vänta alltså :( NU NU NU NU!!!Funderar på att ha ett SATC - party!!! Där alla avsnitt bara står och rullar på och soft musik i bakgrunden...

På tal om party, så ska vi åka snart!!! Till Gotland :) Wehee!! Det är lite Satc över Gotland kan jag tycka.

För ca 8 år sen träffades jag och Thompi på denna paradisö, och blev kära!! Så det ska bli riktigt mysigt att åka tillbaka nu. Ingen av oss har varit där på ett par år så..
Och bröllop dessutom, bara det ger ju pirr i magen :) Tänk att nu har man kommit i den åldern då alla runt omkring en börjar gifta sig!! Härligt!!


Elina åker hem!


Idag är jag & Elina helt färdiga efter en sen utekväll igår :) Men kul hade vi!!!  Helt klart värt det!!!
Synd bara att en helg går så himla fort :( Men som sagt det går fler tåg....(mellan Halmstad och Gbg.)

Igår hade vi Mia & Micke här på middag, det var trevligt. Och sedan blev det utegång för tjejerna.
Det är alltid samma visa, man missar den ena färjan efter den andra...men vi var hemma innan 4:00 vilket var positivt!!

Och idag har vi bara softat..

Bilden från igår är lite suddig... (!!!)
Men det var en härlig kväll, varma ljumna vindar och vi var utomhus mestandels av kvällen, äntligen är det vår!!!
Syster yster är här :)


Vi har redan gjort en massa skoj :) Och så har jag hunnit att jobba med.
I onsdags kom hon ju, filmkväll... På torsdagen var vi lediga!! Då lagade vi Morbergs fisksoppa, jättegod!!!
Sen badade vi i bubbelpoolen!! :) Jätteskönt.Vi satt där och bubblade & babblade i 2 timmar. Sen var vi helt färdiga!!!
Väl hemma så kollade vi på en annan film: Whip it! Den är cool :)Fredagen, igår jobbade jag! Och det är konstigt men det finns såna som inte bryr sig om det finns tid eller inte :(  Otacksamt. Hur som helst så kvar det en superskön kväll, och solen sken, Fredde & Andreas kom över på en bit stek!! Vi invigde den nya grillen :)

På väg hem med färjan..Thomas är glad över att grillen äntligen har kommit.. Leveransen skulle ta tre dagar, sa de för två veckor sen!!En sak är lustig, när det gäller matlagning, så ska alltid tjejen i hushållet stå för lagningen, men när det vankas grillning så flockas männen runt grillen som flugor.. Jag fattar det inte.
Här smygfotar jag  Thompi & Andreas.Och Emmi fick sig en nattmacka :) Nej men nästan. Hon ville gärna ha en men ....Nu sitter vi framför tvn och äter långfrukost :) Det är jätteskönt!!! Ikväll vill Elina gå ut, vädret ser inte lovande ut men vi får väl ta oss en titt på andra sidan om det är nåt folk ute. Granterat!!! Mama´s skulle visst ha en DJ och lite annat ståhej..

Hej hej!!
Filmtips!!


Nu när jag har sågat Bröllopsnatten så måste jag tips om en annan :) Hachiko.
Den var så gripande att jag grät!!! Och jag brukar inte gråta när jag ser filmer.

Det är en sann historia om en hund, min syster Elina har tipsat om den förut, men såg den inte förrän härom dagen.

Alla ni hundägare och djurvänner kommar att gilla den här filmen!Efter att jag hade sett den så klammrade jag fast Emmi i ett järngrepp och sa att hon får aldrig lov att dö!!
Fy vad hemskt :( Jag tror att hon kände samma sak!!!
Thomas grät inte när han såg den, men tyckte att det var en cool hund!
:)Torsdag!


En dam på salongen sa igår att det var skärtorsdag.... Vädermässigt är det väl som på en skärtorsdag men annars är det Kristihimmelsfärd....hon var nog lite snurrig, och vem är inte det??!!

Imorse när jag skulle göra smoothie till mig & Elina, så stoppade jag ner en sked i mixern (medans den var igång) och vips så flög den i taket och hamnade mitt i höganäskrukan med alla slevar i.
Thomas kom hem en stund efter och frågade : hur många slevar behöver man använda för att göra en smoothie??!!
Jag : (?????!!!!)

Men god blev den :)
Ja Elina är här, min sis!! Emmi pinade henne inatt med att agera pälsmössa och gosa henne rätt upp i ansiktet!! Hahaha vi andra är så härdade av Emmis gos att man inte tänker på det mer, men om man inte är van så blir det säkert jobbigt!Härom dagen hade jag en händig snickare här hemma ;)
Han satte upp ett par hyllor!!!

Utanför badrummet:Och i garderobsrummet:Jätteskönt att få upp allt på sin plats.

BTW: jag såg Bröllopsnatten igår kväll! Och Elin: om du tyckte att Julie/Julia var seg, så är det INGET mot vad den här var!!! Det hände just inget mer än att två pers samtalade igenom HELA filmen. Den som har gjort den filmen måste ha varit mycket missnöjd med sitt egna liv, varför gör man annars en sån film??
Hur som helst, orginal titeln var: Conversations with a woman eller nåt liknanade och var översatt till Bröllopsnatten. Jag förstår precis varför, annars hade ingen sett den, och varför får man vissa filmer gratis...jo för annars är det ingen som ser den!!!! Och efter den här fina recensionen så är det väl ingen som vill se den :)

Varning! Det är en "Killer" Och Komedi står det, men jag skrattade inte en enda gång!!


Nu ska jag & Elina handla ingredienser för en fisksoppa!!! Och senare ska vi bada i bubbel :))


Skåpet!


Phu nu har jag slipat och grundmålat detta skåp, Thomas sa att allt skulle ta 20 min ungefär....detta har tagit HELA dagen, och då har jag inte ens färdigmålat sista gången...SNARK!

Men det blir ett lyft!

Före bilden:
Syns inte alltför väl men skåpet är ljusgrått!!Egentligen hade det kanske inte behövts målas så, men i och med att den är köpt på auktion så känns det fräschare, och så blir det alltid "sol-märken" efter en tid, så!
Det är viktigt med intäckning av glaset :) Här är det någonstans på vägen till ett vitt skåp:Yes yes!!

Nu ska det bara torka :)

Ska skicka iväg Thompi till affären och själv ta ett bad och sjunka in i nya ELLE som kom i veckan :)
(Stackars Thompi, tänker ni nu, men han erbjöd sig att laga maten ikväll så!)


Jelly Bean


Jag älskar mina JellyBean skålar!!! Har inte så många ännu, men planerar att samla på dom, egentligen är de dessertskålar, men man kan ha dem till vad som helst :) Jag köpte ju ett sånt fint glasskåp på auktion, som jag idag ska slipa och måla och fixa!! Synd att vädret inte är roligare, så hade jag gjort det ute, men köket funkar ju med!!
Det ska bli vitt med svarta beslag, och det kan bli effektfullt med färglada JellyBean skålar i det.

När vi var på Moody´s sist så såg jag att det fanns brickor i J-B med!!! I glas såklart :) Skit snygga!!! Och små saltkar.
Läste ett inslag av att The Hills inte skulle komma med nya avsnitt :( Kanske lika bra, det verkar ha ballat ur där. Heidi vill ha större bröst och spencers "karriär" blir förstörd av serien och så var det nån kokain-härva.
Dessutom gillar jag inte Kristin Cavallari heller, gillade serien bättre när Lauren Conrad var med!!

Ja såna här problem har jag :) Nu ska jag återgå!

 (Bild från mtv.com)

Söndags-kalas :)


Idag fick vi rycka upp oss när Pålle kom indansandes på förmiddagen!! Villket ledde till att både jag & Thompi började greja som bara den!!
Thomas fixade uppe på 4:e våningen och jag i mitt garderobsrum och i Emmis rum :)
Det var SÅ skönt att röja lite!!!

Så nu har Thompi ett eget walk-in closet, och jag har ett rum med garderober, och Emmi har inget eget rum längre men det kändes ganska onödigt att en katt ska ha ett eget rum , som hon nästan aldrig är i ens :)
Utan där står nu en gästsäng samt träningscykel & Orbitreken! Emmi har fortfarande kvar sitt katträd, men hon älskar ju att ligga där på och titta ut på gatan när alla åker till jobbet och går till skolan på morgonen så!

Förövrigt har ju Emmi ca 2000000 sovplatser och 30050000 sittplatser så det går nog ingen nöd på henne!!

Medans jag höll på så passade jag på att sortera bland skorna, och det är TUR att jag har sparat alla skolådor,
Oj oj oj vad man sparar på skorna genom att alltid lägga tillbaka dem i sina lådor!!! Än att låta dom ligga huller om buller och slitas och bli dammiga!!!Med den här bilden kan man nästan leka "finn fem fel" :) Mina tofflor ska bort, kattburen och SATC-lådan "The shoebox" ska bort!!

Jag har inte så många par skor för att vara tjej, som jag sparar år efter år, utan oftast köper jag skor som jag använder så mkt att de ser färdiga ut efter en säsong, färdiga för tippen alltså!! Men så finns det vissa par som jag snålar med att använda och dom bevaras fint i dessa lådor :)

Under eftermiddagen/kvällen var vi bjudna på födelsedags middag , Thompis mamma fyllde år!! Så vi fick en jättegod middag och tårta! Resterna ska jag och Thompi äta ikväll, hehe...Imorgon ska jag ta mig an skåpet!!! Thomas har tagit hem sandpapper och grejer så att jag kan börja slipa det, sen ska det grundmålas och sen färdigstrykas! Sen ska jag bara hitta 2 st snygga dörrknoppar av nåt slag (beslag) Svarta hade jag tänkt, eftersom att skåpet ska bli vitt...

Men nu ska jag ladda med film , efterätt och en trevlig stämning inför kvällen!

C U :)


Elina 18 år :)


Igår var det Elinas födelsedag... min lilla bebis-syster blev 18 år och nu vill hon gå ut med mig :) Sjukt vad tiden går fort alltså!! Det var inte längesen som jag fick mota ut henne ur mitt rum, hon ville ju alltid vara med mig när jag hade kompisar hemma :)

Dagen började på Moodys faktiskt :) Vi skulle bara ta en frukost där....

Thomas läste tidningen och jag tittade mig omkring: ÅÅååå vilka fina saker de har!!!!

Dessa glas älskar jag!! Fredde har såna, jag vill ha dom med!!! :)Meeen, jag fick lite annat som jag behövde :)
En rosa hink som man kan ha färska örter i ståendes i köket hade jag tänkt samt en turkos Jelly Bean!!!


Sen tyckte Thomas att det blev en dyr frukost som det var så vi satte fart mot Halmstad.
Där var alla glada att se oss :) 
Från vänster: Mamma, Helena, Elina, christian och jag i knäet; Rasmus!


Vi åt födelsedagslunch ute och gick sedan hem för tårta och kaffe...eller nej just ja vi tog oss en runda på stan innan tårta...där hittade jag en vårjacka från Gina!!!Ovant med en midje kort jacka bara man får tänka på vad man har under, så det inte blir som här :) en kofta som sticker ut 1 dec.

Väl hemma sen så var det tårta och paket öppning...

  

Elina blev nöjd med alla sina presenter!!!Även hon fick en tavla med klistrade tior på....mina tior försvann en dag när jag hade ont om cash och skulle sola.

Rasmus är en härdad katt...

 
      


Väl hemma sen....Har Emmi hittat ett mus-bo!! För hon har tagit in 2 st än så länge, en inatt och en imorse!!! Not Nice Emmi!!

Här letar hon efter sitt byte som Thompi precis har spolat ner...
Katter är smarta säger de, men efter att ha tagit bort musen från henne, så fortsätter hon ändå att leta efter den...???!!!!Nu har vi en del pyssel att stå i.
BYE!Emmi!


Imorse ville inte Emmi att jag skulle gå till jobbet, hon brukar oftast spring ut eller ligga kvar i sängen och sova då jag går hemifrån, men idag var hon hack i hälarna på mig, spann och jamade och tittade på mig med sina stora sorgsna ögon:(
Hade lust att ringa in och stanna hemma, i vård av katt!!


Här sitter hon på vårt vackra kalkstensgolv, en touch av gotland på Marstrand :)


Glad som en.... (katt) satt hon och väntade i trappan när jag kom hem :) Nu ska jag gosa extra mkt med henne!!!
Puss puss puss min älskade pälsfluffa!!! :)
Svandyk!!


Jag utövar ju Pilates, och där finns en rörelse som kallas för "svandyk" Och häromdagen så fick jag en svan på bild, som dök !! Nu fattar jag vad Anna Lisa vill ha för resultat med ett svandyk!!!!

Svan-

-Dyk!

Hair make up!


Idag var jag hos frissan :)
Och med tanke på att jag sparar håret till långt så var jag tvungen att klippa av det lite....
De stackars överprepparerade längderna var kassa och klipper man inte av dom, så slutar det med att hela hårstrået blir detsamma :( Då är det snyggare med en fräsch snygg kortare frisyr än en risig lång och glanslös!!

Dessutom så blev underhåret mörkare, det ger mer effekt och jag gillar effekt!!!!Ja och sen kan jag bara inte låta bli att haka på mittenbena-trenden :)

Wohoo jag är nöjd iallafall !! Det är ett bra utgångsläge för att låta det växa ut...igen :)


GHD


Ikväll var jag och Maria på en GHD-visning/kurs (vad man nu vill kalla det)
En jättebra där representanter från GHD presenterade style tekniker med tänger....

De berättade även att man som kund, ibland kan känna att en Ghd-tång är rätt så dyr och kan istället hitta billigare ghd-tänger på nätet, dessa är tydligen kopior och är inte lika bra utvecklade som de äkta ghd-tängerna, och kan bränna sönder håret eftersom att de inte stannar vid en viss grad, 90 grader. Så det kan vara värt att tänka på om du plattar ditt hår ofta eller stylar det lockigt!!!

Lite från kvällen:

Hollywoodsvall och rödamattan-look!!Härliga hårsvall!!! Man blir så avvis och önskar att man själv hade sånt.

Jag visste det inte, men nu vet jag att GHD står bakom stylingen av både N.Y fashion week och skådespelarna i The Hills bland många andra event och dyl.
Många känner ju igen Lauren Från The Hills som har varit och är en stor inspirationskälla för många, dela när det gäller färgen och dels hennes evigt snygga styling :)

(Bilder på Lauren från Mtv.com)

Locka & Platta på nu! Men glöm inte värmeskyddet, så håller håret längre, finns att köpa på Cut & Clean om du inte redan har det i skåpet hemma :)


-


Idag är det en sån dag då man plötsligt märker att allt hinner ifatt en. 

Det finns  tusentals saker att göra inom en viss tid och tiden finns inte, den räcker inte till helt enkelt.

Man ska vara överallt och ingenstans helst på samma gång!!

Man ska ta emot andras problem och irritationer, fast man själv ska bara le.

Hela jorden kan svämma över av askmoln men samtidigt ska man lådsas som om solen bara skiner.

Fy fan säger jag bara!!!


Filmtips :)


Idag köpte jag ett nytt nummer av PLAZA kvinna, där fick man med en liten chokladbit samt en dvd (film)
ÅÅÅ vad kul tänkte jag och köpte den, dessutom var det bröllops-special i detta nr! Varav filmen : Bröllopsnatten :) Har varken hört nåt eller läst nåt om den, så det ska bli kul att se den. MEN! Vi har ju för sjutton ingen DVD (spelare)     :(
Vi kör ju alla filmer via TVX , jaja får se den på datorn istället.Igår såg jag den här mysiga filmen : Julie and Julia. Jag hade inte sett den innan och vad peppad man blev både av att blogga & laga mat :)Emmi har bäddat ner sig i sängen iväntan på movie-time :) Det är så sövande när hon lägger sig på eller bredvid huvudet och spinner som en kurr-maja, både jag och Thompi har fått se om ett antal filmer pga henne. (Eftersom att vi har somnat)

Hon är väl helt färdig efter morgonens intrång via kattluckan, vaknade av ett fruktansvärt vrål, som var obeskrivbart!! Det var Emmi som skrek värre än ett djur!! Jag ropade förtvivlat till Thomas som redan var vaken : vad är det som händer?!! Han svarade att det var en svart katt här inne i huset och att Emmi motade ut den igen.
Sen var det ingen fara. Med ett sådant ljud hade jag heller aldrig vågat mig tillbaka....När vi ändå håller på med tips och tips så hade jag nog svårt att sova inatt att jag även såg den amerikanske versionen av Brothers!! Tänkte först: Å ännu en krigsfilm, sen såg jag vilka skådespelare som var med, sen läste jag lite om den, och sen kryckte jag på play :)
Den var lite sentimental/spännande på samma gång, passar bra med choklad till!! Skämt å sido så var barnskådespelarna SÅ himla duktiga!!! Den ena flickan påminner mig om min yngsta lillasyster Helena (10 år).
Som tar livet på fullt allvar och är väldigt känslig, men hur go som helst.

Happy Birthday igen :)


Idag fyller "lill"-Evelina 12 år. Det är alltså Thomas-brors dotter :) Hon döptes till Evelina innan jag hade träffat Thomas, så ingen har härmat någon i detta fall, men det är lite kul att två pers heter Evelina i samma "familj"
Det namnet är ju inte så himla vanligt heller...

Hon fick en vit tunika (som jag gärna hade behållt själv) Och ett sommarlinne....Och dessa vackra blommor!!!

Rosa / Silver (samma färger som temat ska gå i, på bröllopet nästa sommar)Allt inhandlat på M-ön, praktiskt och kul nu när allt börjar öppna för säsongen. Det blir lite nyhetens behag, man vill shoppa i butikerna. (Fast jag får hålla på mig lite, så att Th inte påminner mig igen om vårat nyköpta hus...)

Men jag invigde sommarskorna utan strumpor i :)Och så hittade jag en liten sak iallafall som jag bara ville ha!!! En ny rosa liten sjal :)

 

Den passade även till Emmi  :) Rosa är verkligen hennes färg!!!Väl på kalaset så kunde vi sitta ute i lä och det var riktigt gott, vi fick tackos och tårta.
Efter ett tag försvann Thomas och Elliot mystiskt....
Man kunde hitta dem i "Lego-rummet"
Vissa blir visst aldrig för stora för att bygga med lego :)Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer!!! Det är så kul att få läsa om vilka ni är och vad ni tycker, fortsätt!!! :)

Jag ska försöka ta itu med mina tråkiga klädhögar, varför får man alltid såna?? Och var kommer de ifrån??
Jag gjorde iordning en dam i håret på salongen i fredags, som hävdade att det var enklare med att uppfostra pojkar än flickor av två anledningar:
 
Första: var att pojkar är raka och ärliga, flickor slingrar sig runt svar och är veliga.

Andra: Flickor odlar klädhögar, visst städar de bra och så men dessa eviga klädhögar!!!

Emmi :)


Emmi har hittat en ny favoritplats!!!
Hon har ca 1.000 000 000 favoritplatser i huset, och nu har hon en till...

Vill hon ha uppmärksamhet av oss när vi kollar på 2 ½ män, eller är det nåt intressant därute???
Svaret lär vi ju aldrig få veta :)


Gravidmode...


Det har ju verkligen varit stora tunikor och lösa blusar på tapeten länge nu, vilket har varit ett sköt mode, inget åtsittande som klämmer och trycker.
Grejen är den bara att man ser väldigt gravid ut i detta mode!! Jag rotade fram en blus som jag köpte i somras, den är megaskön att ha på sig men ser väldans avslöjande ut, oavsett även om man inte har nåt att avslöja!

Så med andra ord; perfekt mode just nu-om man är gravid!!
(jag är det inte)

Valborg.


Valborg är en afton som vi inte har firat på nåt speciellt sätt just, och därför planerade vi dagen som den kom :)
Vi båda jobbade heldag, sen så gick vi till Paradisparken för att se & lyssna på kören som sjöng in våren. Det var jättefint!!!

Synd bara att det regnade precis just då! Det var uppehåll hela dagen och så precis när de skulle börja sjunga kom regnet, och det slutade regna precis efter när de hade avslutat sången. Taskigt!!!Thompi gillade vårkören :)
Sen så invigde vi våren med en premiär-middag på Högvakten!!!
Det var supergott, efter en veckas tid med zuccinibiffar så var det gott med en rear-tillagad-köttbit!!Thompi-lini :)
Här med sin nya gråa slinga :) Det är faktiskt målarfärg som inte går bort!!! Hahaha stackar´n.Vi satt kvar en bra stund efter maten och var på väg hemmåt, när vi insåg att vi skulle missa färjan (vilket man oftast gör) Och beslutade oss för att stanna kvar en stund, men trillade in på Värdshuset....
Där mötte vi Stini-Leddan och Kristian :)
Det var helt sjukt, jag hade precis skickat ett sms till stina, där jag undrade om hon var på väg ut och en minut efter så kliver hon in genom dörren!!!
Wierdo!!Kvällen var lyckad och vi hade supertrevligt :)
Undra vad vi ska göra nästa år??

Vad gjorde du??


RSS 2.0